20 тона  суров канабис унищожиха при съвместна операция служители на

...
20 тона  суров канабис унищожиха при съвместна операция служители на
Коментари Харесай

20 тона суров канабис са унищожени при акция в Благоевград

20 тона  недопечен канабис унищожиха при взаимна интервенция чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “ и регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград.

В акцията, почнала от през вчерашния ден, се включиха хеликоптери, които облитаха планината Беласица и Подгорието в Петричко.

Специализираната интервенция против развъждането и разпространяването на коноп, който е суровина за произвеждане на канабис, е разпоредена от основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Тя е почнала през вчерашния ден и в акцията са употребявани хеликоптери на Гранична полиция, каза  на началникът на дирекцията Светлан Кичиков.

От началото на сезона, в който конопът стартира да зрее, до този миг са открити и унищожени 58 тона канабисови растения, добави регионалният Министерство на вътрешните работи началник Николай Хаджиев и посочи, че от 10 кг зелена маса се създава близо кг изсъхнал канабис, т.е. сухия опиат би бил близо 6 тона.

В акцията, почнала от през вчерашния ден, се включиха хеликоптери, които облитаха планината Беласица и Подгорието  в Петричко.

Специализираната интервенция против развъждането и разпространяването на коноп, който е суровина за произвеждане на канабис, е разпоредена от основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Тя е почнала през вчерашния ден и в акцията са употребявани хеликоптери на Гранична полиция, сподели началникът на дирекцията Светлан Кичиков.

Хеликоптери се употребяват, тъй като теренът е извънредно сложен и е с органически достъп. 

Продължава практиката да се засажда канабис в държавни горски територии, с цел да се избегне лична отговорност. 

От началото на годината са формирани 27 правосъдни производства и са открити 12 лица, произвеждащи канабис, които са освободени под парична гаранция.

От началото на годината откритото количество изсъхнал канабис, предопределен за пазара, е над 80 кг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР